Fritidstilbud og studentliv

Fritidstilbud i Kautokeino

I Kautokeino finner du en rekke fritidstilbud. Bygda har et veldig bra musikkmiljø som du selv kan bli en del av. Om du liker å synge og joike kan du selv delta. Her arrangeres også Sami Grand Prix hver påske. Om du liker teater så kan du se premiereforestillinger i kulturhuset av den samiske teatergruppen Beaivváš sámi teáhter. I kulturhuset finner du også bygdas biblotek.

Om du liker å trene så finnes det mange treningstilbud. I Diehtosiida finner du et veldig bra treningsrom som har mange og varierte treningsapparater. I bygda finnes det en rekke treningstilbud som for eksempel: fotball, innebandy og aerobic. Om vinteren er mange av aktivitetene innendørs i idrettshallen Bákteharji. Kautokeino idrettslag kan kontaktes for nærmere info om aktuelle treninger. Om vinteren kan du gå på ski i lysløypa eller i fjellet.

Kautokeino som studentssted

Kautokeino er Norges største kommune med et areal på ca. 9687 m2. Her bor det ca. 3000 innbyggere. Kautokeino er en samisk kommune hvor de fleste er samiskspråklig og er den største reindriftskommunen. I Kautokeino finner du også flere viktige samiske institusjoner.

I Kautokeino kan du oppleve nordlyset om vinteren, lyse sommernetter og midtnattsolen om sommeren. Her finner du også en praktfull natur. Om du er interessert i friluftsliv så er dette midt i blinken. Om vinteren kan du dra på skiturer eller snøscooterturer. Om sommeren kan du dra ut på fisketur til en mengde fiskevann og elver.

Kautokeino har også et rikt og levende kulturliv. I påsken arrangeres den årlige påskefestivalen i Kautokeino. Påskefestivalen i Kautokeino er den store årlige begivenheten i Sápmi. Av begivenheter under påskefestivalen så kan det nevnes: Sámi Grand Prix, reinkappkjøring, filmfestival, snøscootercross, konfirmasjoner, brylluper og konserter.

Her er det også meget gode jakt- og fiskemuligheter sommer og vinter. I kautokeino finnes det veldig mange åpne snøscooter løyper som du kan benytte deg av til å dra på snøscootertur.

Samisk høgskole

Velferdstilbud for studenter ved Samisk høgskole

Treningsrom
Diehtosiida har treningsrom som er tilgjengelig for studenter ved Sámi allaskuvla og ansatte som jobber i Diehtosiida. Åpningstider er mellom kl 06.00-23.30, og man har adgang med nøkkelkortet som man ellers bruker.

Badstu
I tilknytning til treningsrommet og garderobene finnes også en badstu som kan brukes av studenter og ansatte.

Massasjestol
I Diehtosiida er det en massasjestol som studenter og ansatte kan bruke.

Kantine
Árrangáddi kantina er åpent mandag-fredag kl 09.00-15.00 og serverer varme retter, salat og brødmat. Studenter har redusert pris.
Både studenter og ansatte kan leie kantina til private arrangementer, som f.eks. konfirmasjon o.l. Egne retningslinjer for leie. Ta kontakt med SSO.
Kantina tilbyr også catering – les mer på SSOs nettside.

Bibliotek
Sámi allaskuvlas bibliotek er åpent for alle. Åpningstider er mandag-fredag kl 09.00-15.30. Les mer om bibliotekets tilbud på samas.no.

Fjellutstyr som lávvu, båt mm.
Som student og ansatt ved Sámi allaskuvla har du mulighet til å låne turutstyr, som f.eks. lávvu, reinskinn, båt med motor, båthenger og kano. Forkontoret kan gi mer informasjon om utstyret og administrerer utlån.

Motorvarmere
Diehtosiida tilbyr ansatte og studenter å leie motorvarmer for bilen når den står på parkeringsplassen. Du trenger nøkkel for å åpne motorvarmerboksen, og denne fås på forkontoret. Strømmen slås av automatisk når det er mildere enn 10 kuldegrader. Du kan leie for et helt år eller halvt år.

Treningstid i Báktehárji idrettshall 2023/2024

Trening i Báktehárji idrettshall 2023/2024 Studenter og ansatte ved SSO/Sámi allaskuvla har anledning å trene ved Bakteharji idrettshall. Nøkkel brikke kan hentes fra forkontoret og leveres tilbake neste dag.

Treningstid:
Onsdag  kl. 20.00 – 21.00

Gjelder fra 13.09.2023
Velkommen!

Utstyrssentral

Kautokeino kommunens bibliotek låner ut blant annet sykler, ski og annet fritidsutsyr.

Ved Utstyrssentralen kan du låne blant annet langrennsski, skisko, staver, skøyter, sykler, lavvoer, telt, fiskegarn, friluftsutstyr, keyboard og gitar. Utstyr har en ukes utlånstid.

Utstyrssentralen finner du i Kautokeino folkebibliotek, som er i Kulturhuset.


Treningsrom

Studenter kan trene gratis ved treningsrommet i Diehtosiida. Treningsrommet er godt utstyrt med varierte treningsapparater. For å komme inn i treningsrommet så må du ha nøkkelkort som du får når du er registrert som student. I tilknytning til treningsrommet så er det også bastu der.

Det er viktig at alle brukerne følger treningsstudioets reglement og hygieniske regler. Treningsstudioet vil være ubemannet. Alle brukerne må derfor vise hensyn til andre og benytte utstyret slik som anvist.
– Benytt kun rene innesko/løpe sko (sko som ikke brukes utendørs).
– Vis hensyn til andre brukere av rommet.
– Alle brukere av trimrommet har ansvar å rydde etter seg og sette utstyr på plass etter bruk.
– Vær påpasselig med å tørke vekk svette/væske etter bruk av apparatene (spesielt elektroniske apparater som sykler, løpemaskin og romaskin).
– Alt utstyr og inventar skal behandles med forsiktighet.
– Utstyr/inventar skal ikke tas ut av trimrommet.
– Utstyr/inventar som ødelegges eller skades vil kunne medføre erstatningsplikt.
– Det er ikke anledning å ta med eget treningsutstyr/apparater til trimrommet.
– Ordensregler vil være oppslått i lokalet. Vennligst respekter disse.
– All trening skjer på eget ansvar og risiko.
– Trimrommet er et velferdstilbud til alle registrerte studenter ved Sámi allaskuvla og alle ansatte som har arbeidsplass på Diehtosiida samt andre som er gitt særskilt adgang. Nøkkelkortet gir adgang til trimrom, garderobe og sauna. Personer uten tildelt nøkkelkort har ingen adgang.
– Nøkkelkortet er personlig og kan ikke overdras eller brukes av andre enn den det er registrert på.
– Det kan bli foretatt kontroll for å sjekke at lokalene kun benyttes av personer med gyldig adgang/nøkkelkort.
– Ved misbruk av nøkkelkort eller brudd på regler kan vedkommende bli nektet adgang til lokalene.

Nabokommuner

Kautokeino er nabo med kommunene Alta og Karasjok. Begge disse kommunene ligger en liten kjøretur unna, og begge kommunene tilbyr ulike kultur- og fritidstilbud til både studenter og innbyggere. For mer informasjon om tilbud, konserter og andre happenings, sjekke ut kommunenes hjemmesider.

Låne lavvu

SSO har to lavvuer som vi låner ut til studenter. Ta kontakt med SSO administrasjonen for utlån.

Vi har:
– Venor enstangs lavvu (4-6 personer)
– Venor lavvu (4-6 personer)

Fatbike sykler til utlån

SSO har to fatbike sykler som vi låner ut til studenter. Ta kontakt med SSO administrasjonen for utlån.

Svømmetimer

For å sikre kommunens plikter i forhold til sikkerhet og for å være innenfor bestemmelsene for tildelte midler for bygging av svømmehall, samt at alle innbyggere i Kautokeino skal få et godt bassengtilbud, har kommunen besluttet å kun innføre folkebad istedenfor å leie ut enkelt treningstimer til enkelt firmaer/organisasjoner

Med denne avgjørelsen vil ingen firma eller organisasjon få tildelt treningstider i svømmehallen, med bakgrunn i den kunngjøringen som er gjort. Kommunen vil starte tilbudet så snart det praktisk er mulig.

Folkebad timene blir lagt ut her når kommunen har startet tilbudet.

Kautokeino kommune lanserer egen innbygger-app

For å nå innbyggerne lanserer kommunen nå en egen innbyggertjeneste-app for Kautokeino. Appen har et stort brukerbredde – og gir gode muligheter til både innbyggere, foreninger, kommune og gjester i Kautokeino.

Arrangementer og konserter

Det arrangeres mange ulike arrangementer og konserter i Kautokeino. Her har vi kan du se en oversikt over hva som skjer i Kautokeino og omegn på kulturfronten!

Aktuelt fra Samskipnaden

Ser du etter en ansatt?

Vil du leie bolig?

Barnehageplass?